Latest topics
» ADOR's Hot Rods
Mon Sep 11, 2017 1:20 pm by ADOR

» Camper Redo
Thu Aug 31, 2017 3:39 am by Iago

» I finally joined the OMEN family
Mon Aug 07, 2017 2:03 pm by BlindLemon77

» voodoo logo - HP
Mon May 22, 2017 3:39 pm by Engrsky

» One of the Last Omens! After 6 years I got one!
Wed Apr 26, 2017 9:24 am by East

» Anyone see the "new" HP OMEN desktop yet?
Mon Apr 17, 2017 12:10 am by zxj001

» Hi, can I come in?
Sun Apr 16, 2017 11:38 pm by zxj001

» Blackbird 002 Radiator fit
Sun Apr 16, 2017 11:36 pm by zxj001

» My Voodoo Omen case is now empty sitting in our basement...
Wed Feb 08, 2017 2:05 am by Rozzinator

Navigation
 Portal
 Index
 Memberlist
 Profile
 FAQ
 Search

Voodoo Envy 133 Trouble

View previous topic View next topic Go down

Voodoo Envy 133 Trouble

Post  Tippalo on Thu Apr 25, 2013 7:35 pm

Hey Guys,

I've had a Voodoo Envy 133 for a little while here and just today I figured I'd install an SSD to make it boot faster (had the 4200rpm drive). I got the right drive, opened up the laptop (which was a pain), installed it, and put it back together, but I'm having a problem with the wireless. The wireless card doesn't seem to work, or, appears to be turned off (as if I were to disable it with the keyboard button). I push the keyboard button and nothing happens (the light remains off). Under the wireless options in Windows 7, it lists no wireless signals available, when I know there is. Then, when I look at it in device manager it has the Intel 4946 (a number like that, can't recall specifically) followed by something like link adapter. I can't remember if that's normal. Just wondering if any of you had any ideas as to what happened to my wireless. I presume I'm not plugging something in, but any ideas as to what I'm missing? I've taken my envy apart 3 times now.

Tippalo

Tippalo

Posts : 3
Points : 1614
Join date : 2013-04-25

View user profile

Back to top Go down

Re: Voodoo Envy 133 Trouble

Post  East on Thu Apr 25, 2013 9:25 pm

Never owned an envy 133 but I can tell you out of experience with my x60 the fn key toggle for the wireless radio does not work unless the hot key software is installed. If I had to guess id say you forgot to reload it after installing the ssd.
avatar
East

Posts : 1339
Points : 3978
Join date : 2010-10-16
Location : New York

View user profile http://www.gamersgen.org/ggsmf

Back to top Go down

Re: Voodoo Envy 133 Trouble

Post  Tippalo on Thu Apr 25, 2013 11:47 pm

I installed the original hdd (original working configuration), and I got the same thing. The wireless just doesn't want to turn on. Another thing as well is that the Bluetooth doesn't work (separate card funny enough). So now I'm wondering if I fried part of my motherboard or something like that, but I doubt it. The Bluetooth and Wifi are on separate sides of the board, and it's funny that the wireless doesn't work.

Tippalo

Posts : 3
Points : 1614
Join date : 2013-04-25

View user profile

Back to top Go down

Re: Voodoo Envy 133 Trouble

Post  Tippalo on Fri Apr 26, 2013 12:10 am

Oddly enough I fixed it. Something told me to check out the bios and reset it to default settings. Once I did that, the envy's wireless (both Wifi and Bluetooth) worked. Let me tell you though, the SSD has brought life to it, haha. Thanks for your guys help!

Tippalo

Posts : 3
Points : 1614
Join date : 2013-04-25

View user profile

Back to top Go down

Re: Voodoo Envy 133 Trouble

Post  Iago on Fri Apr 26, 2013 9:57 am

Happy endings are the best kind.
avatar
Iago

Posts : 4538
Points : 7360
Join date : 2010-07-29
Age : 50
Location : Osceola, WI

View user profile

Back to top Go down

Re: Voodoo Envy 133 Trouble

Post  Seamaster on Fri Apr 26, 2013 10:37 am

Indeed. But it's always a pain when the fn key won't work right.
avatar
Seamaster

Posts : 3678
Points : 6403
Join date : 2010-07-29
Location : Calgary, Alberta

View user profile

Back to top Go down

Re: Voodoo Envy 133 Trouble

Post  Iago on Fri Apr 26, 2013 7:19 pm

A f****n' pain.
avatar
Iago

Posts : 4538
Points : 7360
Join date : 2010-07-29
Age : 50
Location : Osceola, WI

View user profile

Back to top Go down

Re: Voodoo Envy 133 Trouble

Post  Seamaster on Mon Apr 29, 2013 10:01 am

In so many words, yes.
avatar
Seamaster

Posts : 3678
Points : 6403
Join date : 2010-07-29
Location : Calgary, Alberta

View user profile

Back to top Go down

Re: Voodoo Envy 133 Trouble

Post  Sponsored content


Sponsored content


Back to top Go down

View previous topic View next topic Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum